Hvor ofte skal du rense dine afløbsrør?

rens-aflob-uden-brug-af-kemikalier

Nogle gange lader vi nogle daglige opgaver passere, fordi vi bare glemmer dem. Vores biler kommer op på 10.000 kilometer før vi tager dem ind service, eller at forskellige opgave på arbejdspladsen bliver glemt i blandingen af alle de andre opgaver, vi skal gøre. Det er forståeligt at vi glemmer opgaver såsom at tjekke dine afløbsrør engang i mellem. Men det er ikke altid det sikreste man kan gøre. I tilfældet af dine afløb, skal du være opmærksom på risikoen ved ikke at rense dem en gang imellem.

Har du nogensinde holdt op med at tænke over alle de ting, der falder ned i dit afløb? Hår, sæbe og madrester finder jævnligt deres vej ned i dine rør. Over tid vil disse substanser klumpe sig sammen til større og større klumper, indtil dine afløb er helt blokeret. Potentielt kan dette føre til en mere alvorlig skade i dit afløbssystem. Heldigvis er der noget forbyggende du kan gøre ved at rengøre afløbet en gang imellem.

Hvor ofte renser jeg mine afløb?

Der er masser af rådgivning derude om hvor ofte du skal rense dine afløb og mange af den er modstridende. Hvis du søger lang tid nok, støder du på artikler som forslår kvartalvis, månedlige eller endda ugentlige rengøring af afløbet. jeg mener dog, at den månedlige rengøring er den bedste, primært fordi den kan blive en del af en regelmæssig rutine uden for megen besvær.

Vi ved alle at ugentlige rengøring er en stor arbejdsbyrde, derfor forslår jeg at i undgår dette. En ugentlig opgave skal være noget, du nyder og ser frem til at gøre, ellers vil det bare være en ekstra byrde du skal håndtere

Kvartalsrengøring er heller ikke ligefrem ideel. I stedet for hyppige rengøringer ugentligt, møder du det modsatte problem. Det er noget du ikke gør særligt ofte nok og derfor glemmer du at gøre det. Derudover kan der opstå andre problemer som forstyrrer dit tidsskema, hvor du herefter får rykket rensning af afløbene. Den næste du opdager er at der er gået et år og du er i gang med at tage et brusebad, hvor anklen er nedsænket i dybvand, fordi drænet er tilstioppet.

Begge disse situationer er problemer som du skal være opmærksom på, når du fastsætter en tidsplan for rensning af dine afløb. Glem ikke, at rensning af afløbene skal have prioritet, især hvis dine afløb er særligt tilbøjelige til at tilstoppe. Vi synes, det er værd at nævne igen, at forebyggelse kan hjælpe dig med at forhindre en masse arbejde senere.

Månedlig rengøring, er vejen frem

En månedlig rengørings plan er ideel, fordi det ikke er hyppigt nok til at være en byrde, men regelmæssigt nok til at du er mindre tilbøjelig til at glemme det. Det giver dig mulighed for at bruge sikre afløbsrensningsmetoder, hvilket sparer tid, penge og indsats i det lange løb. Ved at anvende metoder, der indeholder bagepulver, eddike og kogende vand, kan du sikre, at dine afløb fungerer ordentligt i dage, måneder og år, uden større arbejde eller nødopkald.

Få gode tilbud på produkter fra onlineshoppen topvvs.dk, som har et stort og bredt udvalg af vvs relateret løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website